Algemeen wedstrijdreglement:

 1. Inschrijven ten laatste tot 1 uur voor de wedstrijd.
 2. Iedere visser dient plaats te nemen op zijn toegewezen nummer. Uitgezonderd de hoeken, hierbij mag men dichter naar de hoek opschuiven.
 3. De lengte van de vaste hengel is maximum 10 meter + lijn is totaal maximum 14 meter.
 4. Het gebruik van een rek en pullar kit is toegestaan, maar men mag hierbij geen naaste visser hinderen.
 5. Van April tot eind Oktober is vissen met een schuiflood (ploplijn) verboden.
 6. De maximum haakgrootte is nr. 12. Er moet minimum 2x 20/100 lood gebruikt worden. Het lood mag niet hoger geplaatst worden dan 30 cm boven de haak. De dobber moet minstens 0,5 gram wegen.
 7. Er mag niet half water gevist worden, niet kletsen en niet petsen met de hengel. Onderarms of overkop ingooien mag standaard niet meer dan 2 maal, alsook niet traag laten zakken.
 8. Bovenliggende vis mag niet gehaakt of geschept worden. Vis die gevangen is door middel van een andere lijn is toegestaan. Bij het lossen van een vis mag men achterna scheppen.
 9. Brasem, baars, en zeelt moet worden onthaakt in een met water gevulde emmer. Steur, snoekbaars en graskarper moet op het gras worden onthaakt. Verwittig bij het vangen van een van deze laatste 3 iemand voor bevestiging en zet deze uiteindelijk terug met de schepzak. Voor een steur krijgt men 2 kg, voor graskarper 5 kg en voor snoekbaars 2 kg.
 10. Bij het affluiten heeft men 10 minuten tijd om de vis binnen te halen. Als het pauze is dient men de visplaats na 5 minuten te verlaten. 10 minuten voor de start van de volgende reeks mag men terug naar de visplaats gaan.
 11. Er mag enkel gele en witte maïs, en korrel (afkomstig van de visclub) gevoederd worden. Men mag met een open cup voederen, maar hierbij moeten men deze minimum 20 cm boven waterspiegel ledigen.
 12. Aan de haak is alles toegestaan, behalve: brood, zelfgemaakt deeg en boilies en alle vormen van plastiek (kunstaas).
 13. Bij vrouwen, junioren en veteranen mag er geholpen worden, maar deze helper mag niet voederen. Dit laatste mag enkel bij kinderen onder de 12 jaar.
 14. T.e.m. 16 vissers mag schuin gevist worden tot 1/3 van de volgende nummer (zowel links en rechts). Vanaf 17 vissers mag men alleen naar achterzijde schijn vissen tot helft van volgende nummer. De hoekvissers mogen ongeacht het aantal vissers volledig in de hoeken vissen.
 15. Er mogen alleen netten van de visclub worden gebruikt. Het maximum gewicht per net is 20 kg. Indien men meer dan 20 kg in het net heeft wordt dit extra gewicht afgetrokken. Bijvoorbeeld 23 kg in een net wordt 17 kg (20kg – 3kg strafgewicht). Brasem moet in een apart net worden geplaatst. Iedere visser is verplicht zijn eigen netten uit het water te halen bij de weging, tenzij men een vervanger aanduidt, maar blijft dan wel zelf ter plaatse.
 16. Het schepnet moet voor het inschrijven worden ontsmet in het zwart vat voor de kantine. Indien men eigen emmers gebruikt moeten deze eveneens worden ontsmet in het zwart vat.
 17. Bij afwezigheid tijdens de prijsuitreiking gaat de bom terug naar de visclub. Het prijzengeld zal 14 dagen worden bijgehouden. Bij gelijk gewicht wordt de prijs niet gedeeld, maar zal deze naar de visser met de laagste nummer gaan.
 18. Iedere visser dient het reglement na te leven. Bij overtreding ervan kan men worden uitgesloten.
Share